Főoldal Magunkról Tenyészetünk Madarakról Cikkek Szolgáltatásaink Tartási tanácsok Képgaléria Elérhetőség Linkajánló
Eladó pávák:
(frissítve: 2016. május 18.)

- Jelenleg nincs eladó pávánk, de több ismerősünknél is található még vadszínű, tarka, fehér és feketeszárnyú növendék, illetve kifejlett madár. Érdeklődésre elérhetőséget adunk.

- 2016 nyári elvitelre pávaszínmutációk előjegyezhetők
(regisztráció kizárólag írásban, csomagküldés csak előleg átutalást követően!)


Madárparkunkban az indiai kék páva fehér, feketeszárnyú és bronz színváltozatai, valamint jávai zöldpáva(Pavo muticus muticus) található.

Egy érdekes információ - a feketeszárnyú páva, Alfred Brehm leírásait, valamint angol szakirodalmi adatokat alapul véve, (az interneten leginkább csak annyit lehet róla olvasni, hogy Angliában az 1820-as években "spontán mutációval" jött létre, régi, angol nyelvű leírások közt van, amelyik külön fajként jelöli) a jávai zöldpávával való kereszteződéssel létrejött színmutáció.
Kakasa nem olyan hangos, mint a vadalak, amitől fekete alapon zöld-kék mintázatú (a zöld pávával megegyező) szárnya különbözteti meg, így lakóövezetben kevésbé zavaró a hangja.
A feketeszárnyú növendékek fehér alapon szürke-barna színezetűek, a kifejlett tyúk fehér alapszíne megmarad, kissé még világosodik, nyaka nem zöld, hanem kávébarna, vagyis színében jelentősen eltér a vadalaktól.
A feketeszárnyú páva kulcsfontosságú szerepet kapott az új színváltozatok kitenyésztésében.